Werken in de oude Tivoli

Sinds december 2014 huist Grond ontwerp in Kytopia. Kytopia is het muzikale bolwerk rond Colin Benders (Kyteman). Aan de Oudegracht in hartje Utrecht mag hij met de hele club het oude Tivoli-gebouw gebruiken. Op het eerste gezicht lijk ik als grafisch ontwerper misschien een vreemde eend in deze bijt. Maar als je bedenkt dat ik naast Grond nog een bedrijf heb (Boot Recordings) is dat opeens veel logischer. Samen met compagnon Evert Aalten maken we voor Boot Recordings – op locatie vanuit een VW-busje – opnames van getalenteerde singer/songwriters.

Hoe dan ook heb ik een enorme affiniteit met muziek. Ik speelde zelf ooit in een punkbandje en ik maakte recent nog muziek voor promofilmpjes voor het Springdance-festival. Ook ontwerp ik graag voor de culturele- en muzieksector. Onlangs ontwierp ik een restyle voor pop- en cultuurpodium de Flux in Zaandam en voor muzikale duizendpoot Duijf maakte ik het artwork voor zijn soloplaat. Ook ontwerp ik voor elektronisch muziekfestival Faq.

Het behoeft eigenlijk geen uitleg dat het enorm inspirerend is om in een rijksmonument te werken waar iconen als Eddie Vedder (Pearl Jam), Kurt Cobain (Nirvana) en Prince legendarische shows gaven.

Het mag duidelijk zijn, ik voel me hier in Kytopia als een vis in de gracht.