kantoor_grondontwerp

Grond ontwerp is het ontwerpbureau van Ron Ariëns

Missie
Grond kleurt de wereld met uitzonderlijk creatieve ontwerpen omdat niemand gebaat is bij eenheidsworst.

Visie
Grond is ruimdenkend en gaat vanuit oprechte interesse op zoek naar de bron of de oorsprong van (de vraag van) de opdrachtgever. Grond start een ontwerptraject meestal op een leeg wit vel papier. Alle opties zijn dan nog daar. Bij A beginnen. Of liever nog bij A onder nul. Grond wil duiken of graven om tot de essentie te komen en die vervolgens visueel te maken zodat de opdrachtgever zich optimaal kan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Hoe dan?
Samen met de opdrachtgever definiëren we bij elke klus eerst nauwkeurig:

• Wie jij bent
• Wat je boodschap is
• Wie je doelgroep is
• Een extra bullit omdat bullits verhelderend werken

Vervolgens wordt op een professionele en creatieve manier de visuele communicatie ontwikkeld. Door deze werkwijze is de opdrachtgever verzekerd van gefundeerd en professioneel ontworpen communicatie-uitingen.

Bij elke opdracht bespreken we ook de ruimte van het budget en de planning. Want Grond verrast graag, maar niet op een onaangename manier.

Commerciële opdrachtgevers
Grond werkt ook graag voor commerciële opdrachtgevers. Het liefst als deze ook van het gebaande pad durven af te wijken. Als je begrijpt dat een uiting met een doorsnee ontwerp nooit écht zal scoren, kun je ook snappen dat het loont om een “gewaagd” of niet alledaags design te hanteren.

Hokjes zijn voor honden
Dus ik deel mijn opdrachtgevers niet graag in. Maar jij mag het laten weten, in welk werkveld je je begeeft. Cultureel of commercieel? Retail of Overheidsinstelling? Ik geloof dat ik inlevingsvermogen heb en dus voor elke branche goede ontwerpen kan maken.

Netwerk
Grond biedt geen webdevelopment – schoenmaker blijf bij je leest. Maar hé, het is de 21e eeuw, dan trekken we er, indien gewenst, toch gewoon een webdesigner (op projectbasis) bij? Of een fotograaf, copywriter of strateeg als de opdracht daar om vraagt. Grond neemt graag de coördinatie voor zijn rekening, bewaakt het concept. Noem het art-direction.

En dan nu tastbaar:
Grond ontwerp maakt: logo’s, albumhoezen, jaarverslagen, posters, infographics, advertenties, boekontwerpen, boekcovers, huisstijlen, jubileumboeken, verpakkingen en meer!

Wie is die knaap die dit allemaal beweerd dan helemaal?
Dat lees je op de about-Ron-pagina. Klik hier.